mar 29 2017

Brandkåren från Lomma Staffanstorp och Lund larmades vid 01.40-tiden till en lägenhetsbrand i en trevåningslägenhet på Jakriborg i Hjärup. När första brandstyrkan kom fram visade det sig att en man med en hund lyckats att ta sig ut ur den rökfyllda lägenheten. Rökdykare skickades in med slang för släckning och efter några minuter hade man släckt en brinnande torktumlare på tredje våningen. En hel del fick luftas ut ur lägenheten av annan brandpersonal med en rökfläkt. Räddningsledaren på platsen sägare att mannen vaknat av brandvarnaren och lyckats att ta sig ur den rökiga lägenheten. En restvärdesledare beställdes till platsen för att titta på skadorna i lägenheten. Mannen med hunden som befunnit sig i lägenheten kontrollerades av ambulanspersonal på platsen men behövde inte åka till sjukhus.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

mar 28 2017

Polisen larmades vid 20.40-tiden till flera åldringsbrott i ett seniorboende på Lugna gatan. När polisen kom fram till boendet kunde man konstatera att en åldringsrånare varit inne och rånat två äldre i deras lägenheter. Hos ytterligare en tredje hade rånaren försökt att komma in men inte lyckats att få med sig något byte. Flertalet polispatruller omringade fastigheten och sedan gick annan polispersonal igenom hela den stora fastigheten för att förvissa sig om att rånaren/tjuven inte fans kvar. I trapphus hittade polisen delar av tjuv/rån bytet som tjuven/rånaren förmodligen slängt när han anade att polisen var på väg till platsen. I nuläget verkar ingen av de drabbade äldre personerna skadats fysiskt vid brotten.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

mar 28 2017

Trafikolycka mellan flera personbilar på Norra Vallgatan vid 16-tiden. I nuläget är det oklart om någon person skadades vid olyckan.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

mar 28 2017

Ett tiotal personer slogs utanför Värnhemsskolan vid 15.55-tiden i eftermiddag. Polis och ambulans larmades till platsen då det först uppgavs att en person skadats vid slagsmålet. Men när polis och ambulans kom fram visade det sig att ingen skadats. Bråket utanför skolan avklingade snabbt när polispådraget kom fram. Kvar på platsen fanns både elever och lärare som tillsammans med polisen försökte bringa klarhet i vad bråket handlade om. Polisen på platsen grep en yngre man i 20-årsåldern misstänkt för grov misshandel. Värnhemsskolan har sista tiden varit skådeplats för flertalet bråk. Skolan har vid olika tillfällen varit tvungna att anlita ordningsvakter för att personal och elever skall kunna känna sig trygga på skolan.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

Sida 1 av 40

Sydsvenskan - Senaste Nytt