jun 28 2017

Brandkåren från Hylliestationen larmades vid 01.20-tiden till en kraftig containerbrand utanför ett bygge på Stockrosgatan i Bunkeflostrand. När brandstyrkan kom fram hade redan de nyinflyttade grannar försökt att släcka med två brandsläckare. Men dessa försök hade misslyckats och containern brann ordentligt. När brandpersonalen påbörjade släckningen lade sig en rökdimma över villafastigheterna i området. I nuläget vet man inte hur branden startat.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

jun 28 2017

Ny skjutning mot lägenhet på Rammels väg Rosengård i kväll vid 23-tiden. Ingen i lägenheten skadades vid beskjutning. Ett kulhål syns tydligt i en av lägenhets rutor. Samma fastighet dabbades av en liknande beskjutning för en vecka sedan. Om det rör sig om samma skytt är oklart. Polisens tekniker arbetade under kvällen och natten med att säkra bevis på gården där skytten sannolikt stått när skotten avlossades. I nuläget är det oklart om någon sett skytten i samband med skjutningen.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

jun 28 2017

Brandkåren larmades vid 22.10-tiden till en brand på Kroksbäcksskolan. När brandstyrkorna kom fram kunde man se rök komma skolbyggnaden källaren. Rökdykare skickades in för släckning. Annan brandpersonal förberedde för ventilering. När branden var som var belägen till någon form av fläktrum var släckt startades rökutvädring med brandkårens övertrycksfläcktar. Efter en stund kunde man konstatera att brandrök trängt in i andra skolbyggnader vida någon form av kulvertsystem. Vid 23.10-tiden höll fortfarande brandpersonalen på med att evakuera rök från skolbyggnaderna. Vad som orsakat branden är i nuläget oklart.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

jun 27 2017

Vid 18.35 skedde nästa trafikolycka på Amiralsgatan vid Folkets park. Denna gången var det en taxibil som körde på en fotgängare på ett övergångsställe. Enligt vittnen på platsen slungades fotgängaren upp i luften vid påkörningen. Polis och räddningstjänst samt ambulanser fans redan på plats vid den första olyckan och blev vittnen till påkörningen vid övergångsstället. Den skadade fotgängaren fördes i ambulans till sjukhus och polisen förhörde föraren av taxibilen.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

jun 27 2017

En kvinna med ett barn på cykel blev vid 18.20-tiden påkörda av en smitande bilist på Amiralsgatan i höjd med Folkets park. Kvinnan och barnet slungades i gatan när de blev påkörda i bussfilen vid ett övergångsställe. Kort efter olyckan flydde föraren och passageraren springande från platsen. Flertalet personer blev vittnen till olyckan. Polis och räddningstjänst spärrade av Amiralsgatan under räddnings och bärgningsarbetet. I nuläget verkar det inte som kvinnan och barnet ådragit sig några allvarligare skador vid olyckan. Varför bilisten körde i hög fart i bussfilen och sedan smet från olycksplatsen kommer nu polisen att försöka att utreda.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

jun 27 2017

Brandkåren larmades vid 19.15-tiden till en gårdsbrand på Tjustorpsvägen utanför Bara. När första brandstyrkan från Svedalakåren kom fram brann det kraftigt i ena sidan på en större träbyggnad. Branden spred sig snabbt och efter en stund hotades en nyare maskinhall av branden. Brandpersonal från både Svedala, Östra Grevie, Malmö och Veberöd kunde med gemensamma krafter skydda maskinhallen från att antändas av värmen från den brinnande träladan. De boende på gården ägnade en del tid åt att försöka skrämma bort pressen. En av de boende på gården jagade media flera kilometer längs tjustorpsvägen för att på så sätt hindra fotografering. När polisen kom till platsen verkade jakten på media avta. Under tiden körde brandpersonalen med tankbilar i skytteltrafik för att försörja rökdykarna och brandpersonalen med vatten. I nuläget är det oklart hur branden på gården startade. Under släckningsarbetet fick polisen stänga av ett par kilometer av Tjustorpsvägen för att brandpersonalen skulle kunna koma fram med sina fordon. Hundratals nyfikna kom till brandplatsen med bilar och stundtals var det svårt att komma fram på den smala vägen. Brandpersonal kommer att vara kvar på platsen och efter släcka stora delar av kvällen.


Klicka för video

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

Sida 1 av 39

Sydsvenskan - Senaste Nytt