jul 22 2017

Brandkåren larmades vid 00.34 via det automatiska brandlarmet till Rörsjöskolan på Zenithgatan. När brandstyrkan från Centrumstationen kom fram såg man att det brann kraftigt från en källarnedgång till skolans byggnad. Rökdykare med slangledning sattes in för släckning och efter några minuter hade man dämpat branden. Det visade sig vara en nerkastad motorcykel som brunnit nere i källartrappan. Brand och rök hade spritt sig in i ett källarutrymme genom källardörren som delvis brunnit upp. Själva branden i källarutrymmet kunde snabbt släckas men brandrök hade spritt sig in i skolans lokaler och brandpersonal med rökfläkt sattes in för att lufta ut brandröken. Vid 0040-tiden lämnade brandpersonalen över ansvaret till kommunens representant. Branden anses som anlagd men i nuläget vet man inte hur stora rökskador den orsakat i skolbyggnaden.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

jul 21 2017

Trafikolycka mellan två personbilar i korsningen Lindängelundsvägen och Axel Danielssons väg vid 21.50-tiden. När brandstyrkan från Hylliestationen kom fram fann man två krockade bilar på vägen. Ambulanspersonal tittade till personer som befunnit sig i bilarna men i nuläget verkar ingen behöva åka med till sjukhuset. Under räddnings och saneringsarbetet stängdes Axel Danielssons väg av helt. Vad som orsakat olyckan kommer nu polisen att försöka utreda.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

jul 21 2017

Brandkåren larmades vid 15.06 till en bilbrand i ett garage på Norra Skolgatan i Malmö. När brandstyrkan kom fram var en personbil helt övertänd en bit in i garaget. Röken från bilbranden spred sig in i en förskolas lokaler som ligger ovanför garaget. 22 barn och en del vuxna från förskolan evakuerades ut på Spångatan under släckningsarbetet. Ambulanspersonal på platsen bedömde att alla 22 barnen och även de vuxna skulle transporteras in till sjukhuset för bedömning då det hade varit rökigt i lokalerna de vistades i. Själva bilbranden kunde snabbt släckas av brandkårens rökdykare. Men rök spred sig in på varhuset Hemköp som fick evakueras och stängas. Brandpersonal med rökfläktar satts in vid hemköp för att evakuera ut mindre mängder rök från butik och lagret tillhörande Hemköp. Bilen som brann tillhör en bilmålvakt som enligt uppgift har miljonskulder. Polisen misstänker att branden i bilen är anlagd.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

jul 20 2017

Trafikolycka mellan två personbilar på Lorensborgsgatan vid 18.10-tiden. När brandstyrkan från Hylliestationen kom fram satt flera personer kvar i de krockade bilarna. Som tur var kollisionen av lindrigare karaktär. Trots detta klagade minst en person över smärtor och fick föras in i en av ambulanserna. Inga airbagar hade utlöst vilket vittnar om att inga större krafter varit inblandade i kollisionen. Brandpersonalen kund efter en kort stund lämna platsen och ärendet överlämnades till polisen.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

jul 20 2017

Polis och ambulanser larmades strax innan 04-tiden till en lägenhet på Holma där flera personer uppgavs vara knivskurna. Flertalet polispatruller dirigerades till platsen. Polisen säkrade lägenheten innan ambulanspersonalen gick in och förband flera knivskadade personer i lägenheten. En polispatrull stannade kvar vid porten där en del folk samlats. I nuläget är det inte klart vad som skett i lägenheten. Flera av de skadade personerna hade bandage om händerna när de fördes ut till ambulanserna. En del av polispatrullerna följde med ambulanserna till sjukhuset med de skadade. Vid 05-tiden var polisen kvar på adressen för att försöka utreda vad som hänt.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

jul 20 2017

Flertalet polispatruller samt två enheter från insatsstyrkan deltog vid midnatt i en handräckning från psykiatrin mot en person på Lorensborg. Den eftersökta personen befann sig inte i den aktuella lägenheten och polisinsatsen avvecklades.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

Sida 1 av 41

Sydsvenskan - Senaste Nytt