jan 21 2018

Polisen larmades strax innan 21-tiden till någon form av explosion vid Tre Skånehuset vid Rosengårds centrum. Enligt uppgift på platsen skall flera inbrottslarm utlöst efter explosionen. Polis på platsen berättar att även ett misstänkt föremål finns i närheten av byggnaden. Polispersonal spärrade av ett stort område runt kontorskomplexet Tre Skånevid 21.20-tiden i väntan på bomb och polistekniker. Den nu drabbade byggnaden liggare bar ca 100 meter från Rosengårds polisstation som även den drabbades av ett sprängdåd för några dagar sedan.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

jan 20 2018

Polisen larmades 18.53 till en skjutning inne på en gård vid Spånehusvägen i Malmö. När polispatrullerna kom fram fann man en skottskadad yngling liggande på en gångbana inne bland hyresfastigheterna. När ambulanspersonal kom fram lastades den skjutna ynglingen på bår och fördes sedan till sjukhus med ambulans. Ett stort område på gårdarna där skjutningen skett spärrades av i väntan på polistekniker och vapenhund. Flertalet personer på platsen hördes om eventuella iakttagelser av polispersonal. Vad som ligger bakom kvällens skjutning vet man inte i nuläget. Polisen rubricerar händelsen som försök till mord. Enligt uppgift skall den skottskadade ha blivit skjuten i benen.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

jan 20 2018

Polispersonal både från Trelleborg och Malmö kallades vid 03-tiden till Vellinge efter att en villafest urartat. Strax innan 03 i natt kunde polisen gripa fyra misstänkta ynglingar i 20-årsåldern utanför kommunhuset i Vellinge. De gripna ynglingarna transporterades sedan med polisbilar till polishuset i Ystad. Enligt uppgift skall den misshandlade personen inte behövt åka till sjukhus. Vad som ligger bakom misshandeln kommer nu polisen att utreda.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

jan 19 2018

Ett 30-tal personer samlades vid 18-tiden på Torget i Staffanstorp för att manifestera mot den senaste tidens våldtäkter i Malmö och Fittja. Sammankallande för manifestationen var Staffanstorpsbon Madeleine Persson som inledde med ett tal. Även Laila Olsen, medlem i Staffanstorps S-kvinnor, talade om kvinnors rätt till deras kroppar. Vid 18.30-tiden var manifestationen över, men Madeleine Persson uppmanade åhörarna att komma på morgondagens manifestation i Malmö vid 15 utanför rådhuset.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

jan 19 2018

Vid 01.20-tiden larmades Malmöpolisen till nästa skjutning. Denna gång hade en lägenhet på Docentgatan beskjutits. Även denna lägenhet var belägen på första våningsplanet. En person skall ha befunnit sig i lägenheten när den besköts. I nuläget verkar personen inte ha fått några allvarligare skador vid beskjutningen. Polispersonal spärrade av hela innergården till hyresfastigheten där skotten avlossats. Även till denna skjutning beställdes polistekniker. Enligt polisens yttre befäl Thomas Paulsson betäckas även denna skjutning som försök till mord. Om båda skjutningarna har något samband vet polisen inte i nuläget men platserna ligger fågelvägen bara två kilometer ifrån varandra.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

jan 19 2018

Polisen larmades strax innan 01 i natt till en skottlossning på Sufflörgatan Lideborg i Malmö. När polisen kom fram fann man en sönderskjuten ruta i en fastighet på första våningen. Polisen tog sig in genom lägenhetsdörren för att förvissa sig om att ingen skadad fans i lägenheten. Annan polispersonal spärrade av ett stort område på innergården där skjutningen skett. På gården en bit från den sönderskjutna rutan fann polispersonal tomhylsor. Polis med hund sökte i omgivningarna efter den flyende skytten. I nuläget betecknar polisens yttre befäl Thomas Paulsson skjutningen som försök till mord. Under morgontimmarna kommer polisens tekniker att undersöka platsen där skotten avlossades.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

Sida 1 av 38

Sydsvenskan - Senaste Nytt