dec 05 2017

Färgen hade knappt torkat innan skottlossning utbröt bland de nybyggda flerfamiljshusen i Hyllie. Polisen larmades vid 21-tiden till Sagas gränd på Hyllie där flera uppringare hört att ett tiotal skott avlossats. En stund senare kom en skottskadad man till akuten i Malmö. På Sagas gränd fann polispersonal ett stort antal tomhylsor. Ett närbeläget parkeringshus spärrades av i väntan på polisteknisk undersökning. Även ett avsnitt av Arenagatan i höjd med Hylliestation spärrades av då polisen sannolikt hittat saker som kan ha med skjutningen att göra. En av de boende i området vittnar om att ett tiotal skott hörts först trodde jag det var smällare men när jag såg alla polisbilarna en stund senare förstod jag att det var något annat berättar vittnet på platsen. På sjukhuset befann sig en polispatrull för att förhöra den skottskadade, men annars var läget lugnt vid akuten. Vid 23.20-tiden stod fortfarande polispatruller och bevakade avspärrningar i Hyllie i väntan på polisteknikerna. I nuläget är det oklart hur svåra skottskador den skjutne ådrog sig vid skjutningen. Vad och vem som ligger bakom skjutningen kommer nu polisen att försöka utreda.

View the embedded image gallery online at:
http://pppress.se/index.php?limitstart=18#sigProGalleriabeb402032f

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

dec 03 2017

Brandkåren i Trelleborg larmades vid 00.15-tiden till en brand i en butikslokal på Östergatan i centrala Trelleborg. När brandstyrkan från Trelleborg kom fram kunde man se rök inne i livsmedelsbutiken. Rökdykarna kunde snabbt ta sig in i butiken genom den olåsta dörren och sedan fann man snabbt en brandhärd som släcktes med en slangledning. Butiken ligger i ett flerfamiljshus men ingen av lägenheterna ovanför butiken påverkades av branden. Men många av matvarorna i butiken har sannolikt förstörts av brandröken. Under släckningsarbetet stängdes Östergatan av för trafik. Vad som orsakat branden i livsmedelsbutiken kommer nu polisen att utreda.

View the embedded image gallery online at:
http://pppress.se/index.php?limitstart=18#sigProGalleria0f063fa200

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

dec 03 2017

Strax efter midnatt larmades brandkåren till en brinnande obemannad Preem mack på Eriksfältsgatan. När brandstyrkorna kom fram brann det i en av bensinpumparna. Rökdykare med en pulversläckare kunde snabbt släcka branden. Annan brandpersonal kontrollerade så att ingen brand fans kvar i bensinpumpen med värmekamera. Brandpersonalen på platsen trodde att branden var anlagd och polisen kom senare till platsen för att upprätta en anmälan om anlagd brand.

View the embedded image gallery online at:
http://pppress.se/index.php?limitstart=18#sigProGalleria6fb814ea17

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

dec 03 2017

Nydalaskolan utsattes vid 22.30-tiden för ett brandattentat. När väktare och polis kom fram till skolan såg man en krossad ruta och inne i ett klassrum var det mindre mängder rök. Det visade sig att någon kastat in brännbar vätska genom ett fönster och satt fyr. Men branden självslocknade som tur var och skadorna kunde begränsas. Vaktbolaget täckte för rutan och polisen upprättade en anmälan om försök till mordbrand.

View the embedded image gallery online at:
http://pppress.se/index.php?limitstart=18#sigProGalleria751adacb71

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

Sydsvenskan - Senaste Nytt