okt 10 2017

En person skadades efter någon form av bilexplosion på Järnyxegatan i natt vid 00.40-tiden. Brandkåren larmades först till en bilbrand utanför ett företag på Järnyxegatan. När brandstyrkan kom fram fan man en skadad men och en övertänd bil inne vid företaget. Branden i bilen hotade att sprida sig till företaget och flera rökdykare med slangledningar och pulversläckare angrep brand. När polispersonal kom fram tog man omhand den skadade mannen i väntan på ambulans. Mannen hade tydliga skador på bland annat kläder efter explosion eller brand. När ambulansen lastat den skadade mannen spärrade polisen av hela gatan i väntan på polistekniker och eventuellt även bombtekniker. Företaget där bilen stod klarade sig utan omfattande skador. I nuläget är det oklart om någon form av sprängladdning detonerat när mannen var på väg in i bilen. Sannolikt kommer polisen att rubricera händelsen som allmänfarlig ödeläggelse eller försök till mord.

View the embedded image gallery online at:
http://pppress.se/index.php?limitstart=24#sigProGalleriaa45092f0d4

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

okt 09 2017

Brandkåren larmades vid 00.53 till ett misstänkt gasutsläpp på en snusfabrik på Stenåldersgatan i utkanten av Malmö. När brandstyrkan kom fram hade ett tiotal personer från nattpersonalen utrymt och befann sig utanför företaget. Minst en person i nattpersonalen hade känt starka obehag av vad man trodde vara gas. Rökdykare med mätinstrument tog sig in i företagets panncentral och mätte. Men rökdykarna fick inte fram några farliga värden på sina mätare. För säkerhets skuld tog räddningstjänsten dit gasjouren från E-on för att även de skulle mäta i pannrummet som hade indragen naturgas. Ingen i personalen behövde åka med ambulanserna till sjukhus. Vad som orsakat det eventuella utsläppet vet man inte i nuläget.

View the embedded image gallery online at:
http://pppress.se/index.php?limitstart=24#sigProGalleriabb634a3886

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

okt 09 2017

Turning Torso är världens största byggnad enligt Gustav Fridolin (MP). Detta sade han i en partiledardebatt i SVT under söndagskvällen. Turning Torso lär vara Malmös högsta byggnad. Som Sydsvenskan sa i en annonskampanj ”Haur du sitt Malmö haur du sitt varden”

View the embedded image gallery online at:
http://pppress.se/index.php?limitstart=24#sigProGalleria2d2bb761f0

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

okt 08 2017

Brandkåren i Malmö och Vellinge larmades 02.23 till en gårdsbrand på Råvägen mellan Malmö och Vellinge. När första brandstyrkan kom fram var en byggnad helt övertänd. Flera personer som bodde på gården hade lyckats att ta sig ut och vare sig människor eller djur var i någon av de brinnande byggnaderna. Branden hotade att sprida sig vidare till en större lada men vid 03-tiden höll flertalet rökdykare med slangledningar på att försöka stoppa brandspridningen. Strax efter 03-tiden kom tankbilsförstärkningar med vatten till brandplatsen. Vad som orsakat den kraftiga branden på gården är i nuläget oklart.


Klicka för video

View the embedded image gallery online at:
http://pppress.se/index.php?limitstart=24#sigProGalleria191cfe2986

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

Sydsvenskan - Senaste Nytt