sep 28 2017

Polisen larmades strax innan 21 till en adress på Sofielundsvägen där en man var utagerade i en lägenhet på fjärde våningen. Polisen möttes av personer på gården som anvisade på en lägenhet där den utagerande mannen befann sig. När polisen kom in i lägenheten brann det för fullt. Polispersonalen lyckades att få ut mannen och stänga dörren samt larma brandkåren. Mannen som befunnit sig i den brinnande lägenheten greps genast av polisen misstänkt för mordbrand. När brandstyrkorna kom fram brann det ordentligt i lägenheten och branden hotade sprida sig upp på vinden. Men rökdykare med slangledningar kunde slå ner branden innan den spred sig vidare. Inga personer i huset skadades vid den anlagda branden. Varför mannen anlagt branden i lägenheten vet man inte i nuläget.

View the embedded image gallery online at:
http://pppress.se/index.php?limitstart=60#sigProGalleria2ce6c7e141

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

sep 27 2017

Två personer sköts vid midnatt i ett trapphus på Rammels väg Rosengård. Polis och ambulans larmades av boende som hört skottlossning från området. När första polispatrullen kom fram kom personer bärande på en av de skjutna männen. Den andra mannen hittades med skottskador i ett trapphus. Ambulanspersonal tog hand om de skottskadade som sedan fördes i var sin ambulans till sjukhuset. Polispersonal spärrade av hela innergården vid det trapphus där skjutningen tros ha skett. Under natten kommer vapenhund och polisens tekniker att undersöka gården och trapphuset där skotten avlossats mot männen. En av de skottskadade männen hade minst en skottskada i benet var den andre mannen träffats är i nuläget oklart. Enligt uppgift skall flera män setts springa från platsen efter att skotten avlossats. Vad som ligger bakom denna skjutning vet polisen inte i nuläget.

View the embedded image gallery online at:
http://pppress.se/index.php?limitstart=60#sigProGalleriaf7e63b9432

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

sep 27 2017

Brandkåren i Vellinge larmades vid 21-tiden via det automatiska brandlarmet till Lindesgården på Malmövägen i centrala Vellinge. När brandstyrkan från Vellingekåren kom fram visade det sig att någon satt fyr på halmtaket som bekläder hela den u formade gården som bland annat inrymmer en fritidsgård. Personal från fältgruppen hade släckt det mesta av branden med handbrandsläckare men viss värme och glöder fans kvar när brandstyrkan anlände. Brandpersonal med slangledning och värmekamera kunde snabbt efter släcka branden som enligt räddningstjänsten kunde spritt sig om inte fältgruppen hade ingripit med handbrandsläckarna. I takkonstruktionen finns även brandlarm vilket fungerade väl vid kvällens brand. Polisen kom till platsen under några minuter och upprättade en anmälan. Vem eller vilka som ligger bakom kvällens brand vet man inte i nuläget. Vellinge har under den senaste tiden drabbats av flera anlagda bränder. Om dessa anlagda bränder har något samband skall nu polisen försöka att utreda.

View the embedded image gallery online at:
http://pppress.se/index.php?limitstart=60#sigProGalleria34d2376a48

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

sep 25 2017

Planering av skyddsvallar på Näset mot högvatten. Stort medborgarmöte på Vellinges kommunhus.

View the embedded image gallery online at:
http://pppress.se/index.php?limitstart=60#sigProGalleria42caa70989

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

Sydsvenskan - Senaste Nytt